BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Георги Манев: ДПС и казусът с парк „Росенец“ са причината ПП „Средна европейска класа“ да не получи регистрация в ЦИК

Във връзка с отказа на Централната избирателна комисия да регистрира ПП „Средна европейска класа“ за участие в изборите за Народно събрание, нейният председател Георги Манев изпрати своята позиция. Публикуваме я без редакторска намеса:  

ПП „Средна европейска класа“ е участвала на всички видове избори от 2007 год. до ден днешен. С моите колеги отлично познаваме изборното законодателство.

Не присъствах лично на подаването на документацията в ЦИК, но гарантирам, че тя беше подготвена и внесена в пълния и обем от зам. председателя Стоян Царев.

Относно изискването за представяне на необходимия брой подписи, в нашата подписка бяха внесени над 2500, т.е повече от необходимото.

Възмутени сме от решението на ЦИК, тъй като членовете ѝ отхвърлиха нашата регистрация буквално заради една запетайка.

Според законовите изисквания в комисията биха могли при несъществени пропуски да изискат от нас липсващите детайли от документацията.

Всичко това беше само претекст да се опитат да ни спрат.

Най-вероятно причината за нашето недопускане до регистрация се крие и в това, че непарламентарно представените партии, включително и ПП СЕК, нямат свой представител в комисията, който да защитават техните интереси.

В ЦИК има представители само на парламентарно представените политически партии.

Предполагаме, че с отказа на чисто формално основание  ДПС ни наказаха за твърдата ни позиция по казуса „Росенец“ , а интересно е какво е било становището на представителите на НФСБ в ЦИК. Припомням ви, че с тях скъсахме коалиционното ни споразумение преди около година.

И въпреки всичко. Гарантираме на нашите членове, симпатизанти, поддръжници и последователи, че ще имат възможност да изразят подкрепата си към ПП „Средна европейска класа“, за да им даде  политическо представителство в бъдещото Народно събрание.

С уважение:

Георги Манев

Председател на ПП „Средна европейска класа“

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!