BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ чака жалба от родителите в Немската, за да провери учат ли на студено децата

Не е правена проверка в Немската гимназия за температурата в класните стаи. Това отговориха на запитване на Gramofona.com от Регионалната здравна инспекция след сигнал на родители, че децата им учат на студено.

Според информацията, която постъпи в редакцията, проверка в гимназията е имало, но тя е била само на втория етаж на училището, където температурите били по-поносими. От здравната инспекция уточниха, че проверяват училищата в региона, но заради усложнената епидемична обстановка в момента се реагира основно на сигнали.

От РЗИ обаче посъветваха родителите да опишат в жалба до тях ситуацията, която ги притеснява и да посочат класните стаи, в които е най-студено. Междувременно и деца от гимназията разказаха, че някои от учителите им стоят в клас с палтата си. Gramofona.com опита да се свърже с директора на НЕГ „Гьоте“.

Г-жа Надежда Радева-Иванова обаче днес е на онлайн обучение и не отговаря на телефона си. Колегите й пък не пожелаха да коментират и ни посъветваха да потърсим информация утре.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!