BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родители искат градините и яслите да отворят още на 1 април

Детските градини и яслите ще отворят на 5 април, обеща здравният министър Костадин Ангелов. Новината обаче предизвика недоволство в родителите на малки деца. „1 и 2 април са поредните работни дни, в които ние отново ще се чудим как да се справим“, оплакват се семейства, които нямат на кого да разчитат при отглеждането на децата си.

Хората недоволстват и от късното обявяване на новите мерки. „Защо трябва да се чака 30 март, за да ни кажат какво ще се случи от 1 април. И без това сме на ръба и трудно успяваме да се справим, тази неяснота до последно не е добра“, оплакват се семейства.

Много родители настояват забавачките да отворят врати още на 1 април, но да остане възможността за избор дали детето да посещава детско заведение, или не ако е в предучилищна група.

Други пък са на обратния полюс и категорично не искат детските градини и училищата да отварят врати.

Предприемчиви родители дори разпространяват имейлите на всички отговорни институции с призива да се пращат писма срещу отварянето на детските заведения.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!