BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русия: Падналите ракети в Полша са преднамерена провокация

Министерството на отбраната на Русия нарече провокация изявленията за падането на руски ракети в Полша, съобщи ТАСС.  „Заявленията на полските медии и официални лица за падането на „руски“ ракети в района на Пшеводов е преднамерена провокация“, гласи съобщение на военното министерство на Русия. 

Припомняме, че на 15 ноември в 15:40 ч. в Пшеводов, в близост до границата с Украйна е станал взрив, при който са загинали двама души. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецкий е свикал спешно съвещание на правителствения Комитет по сигурност и отбрана „във връзка с кризисната ситуация“.

До момента полските власти не са коментирали официално информацията за ракетния удар. Полските спасители са потвърдили, че в Пшеводов са загинали двама души заради взрив, но не установили причината за него.

Високопоставен представител на американското разузнаване е заявил за Associated Press, че руски ракети са пресекли територията на Полша, страна член на НАТО, в резултат, на което са загинали двама души.

Говорителят на полското правителство Петр Мюлер заяви: „Призовавам ви засега да не публикувате непотвърдена информация, ще я коментираме след заседанието, което ще се проведе сега.“

Източник: Actualno.com

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!