BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Руски граждани не могат да стъпят в имотите си у нас

За проблема алармира пред екипа ни Станислав Марцуль

Руски граждани алармират, че от година не могат да дойдат в България и да посетят закупените от тях имоти. В редакцията на Грамофона нюз постъпи писмо от един от потърпевшите заради забрана за влизане в България – Станислав Марцуль, който живее в Санкт Петербург.

Притеснен той разказа, че не може да стъпи на българска територия, защото няма постоянно жителство. Това е причина заедно с много негови съграждани заради коронавируса да попаднат в забранителния списък.

„Изпратихме вече запитвания до президента на България, посолството на България в Русия, Министерството на здравеопазването, които от своя страна писаха писмо до правосъдното министерство. Имаме запитване и до омбудсмана на България и очакваме отговор кога границите ще бъдат отворени”, обясни Марцуль.

Пред хората на дневен ред стои въпросът какво се случва с имотите им, при положение че те плащат данъци, но от месеци не могат да се грижат за тях.

„В много жилища има проблеми – течове, наводнения, а хората не могат да си ги от ремонтират. Някои дори не могат да приберат личните си вещи, а са успели дистанционно да продадат жилищата си”, допълни още Станислав.

Какви са другите притеснения на хората и какво мерки са предприели, очаквайте интервю със Станислав Марцуль в Грамофона нюз. Екипът ни ще потърси и институциите, свързани с проблема!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!