BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световният лидер EON Reality и университет „Проф. д-р Асен Златаров“ внедряват първата XR лаборатория в България /ВИДЕО/

Американската корпорация EON Reality – световен лидер в областта на академичните и индустриални решения, използващи добавена и виртуална реалност, и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ внедряват свръхмодерен EON-XR център за подготовка и обучение, който ще бъде разположен в университетския кампус в Бургас. Инициативата за създаване на иновативната XR лаборатория се реализира с подкрепата на Община Бургас и Министерството на образованието и науката.

Иновативната лаборатория ще позволи на над 5000 студенти, 750 преподаватели и корпоративни потребители да получат достъп до EON-XR, както и до оборудването и специализирания софтуер от EON Reality през следващите 5 години.

XR лабораторията ще работи като част от Университета „Проф. Д-р Асен Златаров“, като осигурява достъп до висококачествени дигитални материали за обучение. За университета това ще бъде ключ към изграждане на дигитална конкурентоспособност, която ще повишава нивото на квалификация на студенти и обучаващи се. Партньорството между двете организации е продиктувано от желанието им за научно и академично сътрудничество, основано на развитие и образователни дейности.

„Много сме развълнувани да донесем EON-XR в България с тази нова XR лаборатория. Вярвам, че това не само ще помогне изключително на университета, но и ще повлияе на развитието на целия град и региона. Надявам се това партньорство да се прерасне в следващите години и на национално ниво“, сподели Дан Леерскар – основател на EON Reality.

Бургаската XR лаборатория е първата по рода си в България в този мащаб и е фокусирана върху решенията на EON Reality, под формата на EON-XR. Воден от принципа „Учете, обучавайте, изпълнявайте“, EON-XR съдържа вътрешната поддръжка и архитектура, необходими на големи организации като университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за бързо и ефективно изграждане, внедряване и мащабиране на различни XR приложения. Новата и модерна лаборатория XR е важна стъпка към развитието и утвърждаването на Бургас като център на бързо разрастващата се ИТ индустрия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!