BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Севим Али: Хората и нашето общо по-добро бъдеще е каузата на ДПС

Най-вече младите хора са двигателят за реализиране на мерки и политики в програмата ни

ДПС-Бургас закрива днес предизборната си кампания с основно послание – младите хора. Водачът на листата Севим Али обясни, че ще се бори за равнопоставеност по отношение на образованието и здравеопазването, защото това е гаранция, че младите хора няма да предпочитат големия град или чуждата страна за своята реализация.

„Разбира се, че ще продължа това, което започнах в 44-то Народно събрание – да настоявам за повече средства от държавата за пътна инфраструктура в малките общини и малките населени места. Имам ясни и конкретни цели и всеки, който ме познава и познава работата ми като депутат, знае че няма да отстъпя пред нищо”, каза Севим Али.

Той и целият силен отбор от кандидат-депутати са направили редица срещи със симпатизанти и съмишленици в много от населените места в областта.

„Срещнахме се с много хора, за да представим нашата предизборна програма, да чуем техните въпроси и предложения и да разясним основните акценти от програмата, така че всеки да припознае мерките, които са предвидени като  свои и да намери своето място при реализирането им. Като част от кампанията бе и посещението на ръководството на Движение на права и свободи, като самият председател Мустафа Карадайъ представи предизборната програма и даде своята подкрепа за нашата листа.

Срещнахме се с възможно най- много млади хора, защото считам, че те ще бъдат основният двигател за реализиране на тези мерки и политики, които са залегнали в програмата. А и много от акцентите в програмата са насочени имено към младите хора и тяхната адекватна реализация в България, а не в чужбина.

Разбира се, личният контакт с хората е безценен, но ние разбираме необходимостта от наложените мерки и като екип ги спазваме. Няма как ограниченията, наложени  заради КОВИД да не се отразят, но ние работим за тези избори отдавна и отдавна сме сред хората. Надявам се нашите симпатизанти да не се страхуват и да отидат да гласуват на 4 април. Искам да ги уверя, че са предприети всички необходими мерки в секциите за безопасно гласуване. Техният глас е важен!”, обяви още кандидатът за народен представител.

По думите му има група от икономически и социални проблеми, които са характерни за малките населени места в областта, които от години не се решават, а се задълбочават.

„Най- голямата болка на хората от малките села и градове, а и за големия областен град, са стотиците, хиляди млади хора, които напуснаха България в последните 6-7 години, които работят и живеят в чужбина. Това не е само аспект от демографската криза, това е сърцевината на демографската криза. Младите хора, много от тях образовани и активни, напуснаха родината си, защото тук не намират пълноценна реализация. И нямам предвид само да имат работа, а тази работа да бъде добре заплатена и да ги удовлетворява”, споделя след срещите си с хората Севим Али.

За много от тях сред големите проблеми в страната са здравеопазването и образованието. „Не може всички дефицити да се оправдават с КОВИД-19. Липсват лекари и медицински кадри, защото не са предоставени достатъчно мотивиращи условия на младите специалисти да останат в страната и да отидат да работят в някоя малка общинска болница.

Имаме един областен град, който е за чудо и приказ, емблема на управлението на ГЕРБ, с модерна инфраструктура- социална, спортна, пътна. Но не така стоят нещата в останалите населени места, дори и там, където местната власт е от управляващата коалиция. Тази неравнопоставеност между областния град и малките села и градчета, се задълбочава и е изключително взривоопасно явление.

Говорим с хората и за икономическото изоставане в нашия регион. Това, което споделят обикновените хора с мен и с останалите кандидат- депутати, е не само неудовлетвореност, но и желание за промяна.

Видях и чух хора, които са готови да ни подкрепят, защото в нашата програма виждат изход, виждат реална възможност за участие активно в реализирането на политики за премахване на социалното неравенство. На хората вече не им е достатъчно да се оплакват от проблемите. Те искат да ги решат. Това е една енергия и сила, която ни дава надежда, че сме на правилен път и че програмата, която предлагаме е в синхрон с очакванията на хората”, допълва кандидатът за депутат от ДПС.

Севим Али не скри голямата си гордост с останалите си колеги. Казва са всички в бургаската листа, че са хора, които освен енергията на младостта си и ентусиазмът за промяна, притежават много личностни, професионални и лидерски качества.

„Всички имат политически опит, натрупан в младежките организации на нашата партия. В своя път към политиката младите членове на ДПС се стремят да се образоват, допълнително да се квалифицират и да се утвърдят като специалисти и експерти в своята професионална област. Пример е листата за област Бургас, на която съм водач. Тя е съставена на 80% от млади кадри на партията, като първите шест в листата са минали школата на  областната младежка организация и са били нейни председатели през годините, така както и аз, с което много се гордея.

Гордея се, че съм водач на една уникална кандидат- депутатска листа, в която всички са представители на местната общност. Няма друга партийна листа в област Бургас, която да е само от местни представители. Екипът с който се явяваме на изборите  е съставен от млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени. Всеки един от тях е достоен да представлява жителите на Бургаска област в Народното събрание”, обобщи на финала на кампанията Севим Али.

 Купуването и продаването на гласуване е престъпление!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!