BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силен старт на кандидатстудентската кампания заяви университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Кандидатстудентската кампания на Бургаския държавен университет “Проф. д-р Асен Златаров“ бе открита днес (29.01.) от зам.-ректора по учебна дейност проф. Севдалина Турманова, която приветства гостите и им представи изложение, касаещо необходимостта от задържането и привличането на младите хора в гр. Бургас. Разкриването на нови възможности за качествено образование и професионална ангажираност би намалило така изглеждащите притеснителни данни. Градът е започнал своето преобразование и придобива лик изцяло насочен към внедряването на младият, кипящ от енергия дух.

Г-н Михаил Ненов, зам.-кмет по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ в Община Бургас заговори за нуждата от навременно създаване на кариерно ориентираност в периода на юношеството. Стелиана Сашева, РУО гр. Бургас, подкрепи вижданията на управника и отбеляза, че синергията, която би се получила от обединяването на образование, местна власт и бизнес би върнала желанието на младите хора да продължат развитието си в Бургас. Това би се случило със своевременния контакт и изграждането на доверие у новото поколение.

На събитието присъстваха още представители на регионални училища, ръководствата на отделните университетски звена и други.

 Предлагането на утвърдени, но и нови, актуални за времето специалности извежда Бургаския държавен университет като едно от най-перспективните ВУ не само в региона. Усърдно се развива и обучението на чуждестранни студенти, като за настоящата академична година те са 50 на брой.

Предстоят две интересни кампании, съсредоточени в налагането на университета като перспектива, която ще изгради бъдещи специалисти, уверени в придобитите знания и умения, обучавани в постоянно модернизираща се материална база. По време на „Академично междучасие“ мобилни групи ще посетят всички бургаски училища и ще представят на бъдещите студенти визията на ВУ. Същевременно ще се провежда и „Един академичен час“ в Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“, където ще бъдат представени различните звена по интерес на гостуващите младежи.

Тази година ще бъдат обявени и новите 9 специалности, а именно „Киберсигурност: технологии във финансовата сфера“, „Управление на здравните грижи“, „Кинезитерапия“, „Специална педагогика“, „Специална педагогика. Ресурсен учител“, „Дигитални технологии и иновации в обучението в детската градина и началното училище“, „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“, и „Туристически бизнес и предприемачество“.

Обучението в университета се осъществява в пет факултета – Факултет по технически науки, Факултет по природни науки, Факултет по обществено здраве и здравни грижи, Факултет по обществени науки и Медицински факултет. В състава му влизат и три колежа – Колеж по туризъм, Медицински колеж и Технически колеж, както и  два департамента – Департамент по езиково обучение и Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти. Общо 18 професионални направления, акредитирани в 45 бакалавърски и над 30 магистърски програми. Студентите придобиват степени „Бакалавър“, „Професионален бакалавър“, „Магистър“ и „Доктор“.

Очаква се интересът към Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ да бъде още по-голям от предходната, когато бе отчетен висок ръст в приема на студенти.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!