BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силни и утвърдени личности станаха общински председатели на „Изправи се! Мутри вън!“ в област Бургас

Силни и утвърдени личности са новите общински председатели на „Изправи се! Мутри вън!“ в Област Бургас. В това бе категоричен областният координатор на „Изправи се. БГ“ Живко Табаков, който участва, заедно с Мая Манолова, председател на гражданската платформа, на среща с граждани в Държавна опера Бургас.

Табаков призна, че интересът за общински председатели на „Изправи се! Мутри вън!“ в областта е много голям. Сред утвърдените такива личат Габриела Гоцкова в Бургас, Здравко Стоянов в Приморско, Цветелин Георгиев в Приморско, Ангелина Мерджанова в Поморие, Данаил Костадинов в Несебър, Красимир Петров в Айтос. Очакванията са до края на другата седмица „Изправи се! Мутри вън!“ да имат общински председателите и в останалите общини в областта.

Реденето на листата за парламентарните избори в Бургас вече е в процес и ще стане ясно съвсем скоро. 70% от нея ще бъдат граждански активни хора, а останалите 30% ще са политически ангажирани.

„„Изправи се! Мутри вън!“ ще се представи достойно с резултат на изборите, защото енергията ни не идва само от нас самите, но и от хората по улиците, които искат промяна. Уверен съм, че програмата на „Изправи се! Мутри вън!“ ще подобри живота на българите“, заяви Табаков.

Той допълни, че „Изправи се! Мутри вън!“ създава първата гражданска организация на територията на Бургас и България за предстоящите избори.

На срещата днес бяха представители от всички политически партии, които са част от мрежата на „Изправи се! Мутри вън!“. Сред тях и участници от продължители с месеци протести в Бургас, целящи свалянето на правителството на Борисов. Обсъжданите теми в зала бяха свързани и могат и да надградят 70-те точки на „Изправи се! Мутри вън!“ за повишаване на доходите на обикновените граждани, подкрепа на бизнеса, демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление.

„За мен е радостно, че сред тях попадат и такива, свързани с туризма, като преразглеждане Закона за туризма и промяна на съпътстващите наредби. За нас е много важни и да бъде преразгледан и Законът за шума, по който трябва да има дебат. Целта ни в „Изправи се! Мутри вън!“ е да създадем и голяма неправителствена организация, която не само да защитава интересите на хотелиерите и ресторантьорите, а на всички, които работят в сферата на туризма“, каза Табаков.

 

 

Материалът Силни и утвърдени личности станаха общински председатели на „Изправи се! Мутри вън!“ в област Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!