BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След пожара в ЦПЗ – Бургас: Един от болните е настанен в УМБАЛ с обгазяване, но няма опасност за живота му

Един от болните е настанен в УМБАЛ с обгазяване, но няма опасност за живота му. Пожарът е възникнал в коридора на деветия етаж, тепърва ще се уточняват причините. Това каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов, който пристигна в Центъра за психично здраве заради възникналия по-рано тази вечер пожар.

„В момента в центъра за психично здраве са настанени 103 пациенти. 42-ма от болните от засегнатия етаж ще бъдат настанени в други стаи на долните етажи. Още утре ще бъдат изпратени експерти от Община Бургас, които да преценят щетите, за да извършим спешен ремонт“, каза той.

По думите му, сградата на Центъра за психично здраве е държавна, а общината няма информация дали е застрахована. „Но днешният стресов за всички ни инцидент е повод да поискаме сградата от държавата, защото пациентите и лекарите тук заслужават по-добри условия от съществуващите. Благодаря на комисар Николай Николаев и на целия екип за своевременната реакция и адекватната намеса“, добави Димитър Николов.

Управителят на лечебното заведение д-р Надя Желязкова каза, че пламъците едва ли са възникнали от неизправно електрическо табло. Припомняме, че по-рано от МВР съобщиха, че сигналът е именно за повреда в ел. инсталацията на деветия етаж. Не се изключва и версията за пушач, който е подпалил един от диваните в коридора на деветия етаж. Д-р Желязкова уточни, че в стаите няма нанесени поражения, а има единствено задимяване. Пламъците са нанесли щети единствено в коридора.

„Целият персонал на Центъра за психично здраве е реагирал изключително адекватно. Хората са били изведени в коридора на първия етаж. Пожарникарите са приложили прахово гасене и няма вода. След няколко часа етажите над 9-ти ще могат да се използват отново“, каза управителят на лечебницата. От пожарната посочиха, че оглед на мястото ще бъде извършен утре сутринта.

The post След пожара в ЦПЗ – Бургас: Един от болните е настанен в УМБАЛ с обгазяване, но няма опасност за живота му appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!