BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След 50 години успешен брак семейство Стайкови от Бургас поднови брачния си съюз

Митьо и Росица се срещат през 1971 г. в Бургас, когато тя е на 16, а той на 22 години. В деня на християнското семейство, 21 ноември, същата година те си казват заветното „Да” в сградата на тогавашния градски съвет /Община Бургас/.

Половин век по-късно, в деня на тяхната златна сватба, двойката избра да отпразнува щастливото събитие с подновяване на свидетелството си за брачен съюз.

Тази неделя /21 ноември/ 72-годишният Митьо и 66-годишната му съпруга Росица отново потвърдиха любовта си в присъствието на роднини и приятели. Водещ на церемонията бе Мариета Ханджиева, експерт по протокола в Община Бургас.

Семейството получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Димитър Николов, а официалното удостоверение остана завинаги в архивите на Общината, в книгата за юбилейни събития.

На ритуала присъства и Магдалена Карастоянова, директор на Обредния комплекс в Бургас.

На въпроса как се пренася любовта и разбирателството през 50 години съвместен живот, двойката отговори, че е най-важно е да се запази искрицата, да има прошка и уважение.

„В живота има много трудности, сполетяват ни събития, които ни съкрушават, затова е много важно да имаш човек до теб, на когото да разчиташ. Пожелаваме на младите двойки да ни настигнат и да ни надминат. Най-важна от всичко е любовта!”, споделиха семейство Стайкови.

Материалът След 50 години успешен брак семейство Стайкови от Бургас поднови брачния си съюз е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!