BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специална процедура в Диализен Център „Ел Масри” чисти кръвта перфектно при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност

Катастрофалната стара диализа е в историята

От три години насам Бургас може да се похвали с процедура на световно ниво, която пречиства перфектно кръвта. Методът работи успешно в хемодиализен център „Ел Масри” и се понася изключително добре от пациентите на хемодиализа.

Това разказа пред Грамофона нюз един от известните и изтъкнати специалисти в лечебното заведението д-р Красен Генев.

„Катастрофалната стара диализа е в историята. Вече не виждам бледо-жълти хора, задръстени с токсини, а пациенти с розов или нормален цвят на кожата. Това само може да ни радва”, споделя д-р Генев.

По неговите думи хемодиафилтрацията е една разкошна процедура, доста по-поносима от стандартната диализа. Разликата между двата метода е в това, че при новата процедура пречистването на кръвта се постига чрез ултрафилтрация и замяна на течности за разлика от „класическата“ хемодиализа.

„Това го правят новите машини, които имаме. Те произвеждат течността онлайн. Машината вкарва свеж серум в тялото.

Прочистването на кръвта става по друг принцип и при процедурата се премахват късните усложнения. Важно е да отбележим, че се чистят и токсични белтъци, а не само познатите урея и креатинин”, обясни специалистът по хемодиализа.

В Диализен Център „Ел Масри” разполагат с 25 от немските апарати Фрезениус 5008, като до края на годината в лечебното заведение ще бъдат доставени още 5. Апаратите са от ново поколение и специално разработени  за извършваната процедура – хемодиафилтрация.

Как работят такива апарати и панацея ли е лечението с тях, очаквайте интервю с д-р Красен Генев!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!