BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира най-мащабния турнир по кикбокс у нас тази година – Купа Бургас

Рекорден брой участници ще се включат в предстоящото Държавно първенство по кикбокс, което се организира от Българска федерация по кикбокс и СК „Аякс“, с подкрепата на Община Бургас. Турнирът ще се проведе от 23 до 25 октомври в спортна зала „Младост“. В него ще премерят сили 806 състезатели от 56 клуба. Двубоите ще са в четири стила – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик.

Това ще е първото републиканско състезание с подобен брой участници. Затова организаторите са предвидили в залата да има три игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни.

Официално откриване е предвидено за 11:00 ч. в събота.

Най-много заявки има от клуб „Star Team“ – внушителните 164, следвани от „Масару“ с 93 и „Tiger Team Bulgaria“ със 75. Отборът с най-много спечелени медали във всеки един от стиловете ще получи специално изработена триетажна „КУПА БУРГАС“. За финалистите в стил лоу кик са предвидени парични награди, като шампионът ще получи 500 лв., а опонентът му ще бъде възнаграден с 300 лв.

За първи път в България финалните битки ще се играят на тържествена гала вечер, която ще започне в 20:00 ч. на 24 октомври (събота). Те ще са в три рунда от по две минути.

Организаторите на турнира Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и Община Бургас са взели всички необходими мерки за опазване здравето и безопасността на участниците и зрителите, уважили спортната проява. Държавното първенство в зала „Младост“ ще бъде със свободен вход през всичките дни.

Организаторите призовават всички посетители да спазват противоепидемичните мерки!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!