BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Страхотен мач за Григор Димитров и той вече е в трети кръг

Григор Димитров победи на представителя на домакините Алекс Болт с 3-0 (7:6, 6:1, 6:2) за по-малко от два часа (1:53) във втория си мач от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън и последен от днешната програма, пише blitz.bg/sport.

В следващия кръг Гришо ще срещне Пабло Кареньо-Буста, спечелил по-рано днес срещу Ирджи Весели с 6:3, 7:6, 2:6, 6:4. Балансът на българина срещу испанеца е 3:3 победи, като Гришо загуби последната битка помежду им в Барселона през 2018 година. Припомняме, че в първия кръг Димитров (номер 21) се справи с 43-ия в ранглистата Марин Чилич с 6:4, 6:2, 7:6 за малко над два часа.

Мачът между Гришо и Болт започна много равностойно и двамата бяха много уверени при сервис геймовете си. При 3:3 се появи възможност за Григор да пробие Болт, но българинът не се възползва (3:4). Веднага след това обаче и австралиецът имаше брейк пойнт, но също не успя (4:4). Поредна възможност за Григор се откри в деветия гейм, като българинът на два пъти пропусна шансове за пробив (4:5). При 5:5 Болт поведе с 40:0 при свой сервис и не остави шансове на Григор да го пробие, като българинът трябваше да сервира, за да не загуби и да запази интригата. Димитров започна защитата си с ас, след което си взе гейма на нула, достигайки до тайбрек.
В него Григор дръпна лесно с 4:1 след две грешки на съперника му, след което затвърди аванса си при свой сервис за 6:1, за да пречупи опонента си с трети пробив за крайното (7:6) 7:1.

Гришо не му остави шансове и в началото на третия сет, повеждайки с 2:0 след два последователни гейма на нула. Димитров измъкна и третия (3:0), макар малко по-трудно, а съперникът му на три пъти се размина с пробив в четвъртия, който Гришо все пак успя да спечели и поведе с 4:0. Австралиецът направи последен напън за нещо повече в сета и взе първия си гейм за 4:1. Това не стресна Григор и той се доближи на гейм от победата с 5:1 при свой сервис. Успехът не дойде толкова бързо, тъй като Болт спечели втори гейм в сета за 5:2, поведе с 30:0 при сервис на Димитров, но в крайна сметка капитулира и Григор взе победата с 6:2.

Половинката на Гришо Лолита Османова отново е на трибуните в компанията на физиотерапевта Алгис Христов и на треньора Данте Ботини, а палци за българина стиска и родна агитка:

Източник: /blitz.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!