BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветници искат Стена на славата за бургаските шампиони

Стена на славата да увековечи постиженията на бургаските спортисти, прославили не само града, но и страната. Предложението е на общинските съветници от „Движение България на гражданите“.

Тяхната идея е стената бъде част от строящата се в момента спортна зала „Арена Бургас“. Съоръжението трябва да бъде готово до края на годината и ще е единственото в страната, което отговаря на всички международни стандарти.

Очакванията са, че „Арена Бургас“ ще бъде домакин на различни спортни състезания, в които ще участват лекоатлети не само от България, но и от чужбина. Точно за това, според общинските съветници, новата спортна зала е подходящото място да бъдат представени шампионите на Бургас.

„Вярваме, че изграждането на подобна Стена на спортната слава няма да е само лице на Бургас пред гостите на града, но и място, където съвременните деца ще отклонят поглед от компютърните игри и чатове в сайтове със застрашено влияние и ще отворят сърцата си за спортен дух в различни дисциплини“, се казва в докладната на общинските съветници.

Тъй като „Арена Бургас“ е държавна собственост, предложението на групата на ДБГ е местната администрация да изпрати искане до държавното дружество „Академика 2011“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!