BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Танцьори ще пресъздадат усещането на вода по улиците на Бургас

В навечерието на международния фестивал на съвременното изкуство ВОДА 2019, танцьори излизат на улицата, за да провокират бургаската публика и да я поканят в петък, събота и неделя вечер да се включи и да участва в богатата програма и фестивалният пъзел.

Атрактивен танц на открито на 28 и 29 август последователно на три точки в града (пл. „Тройката“ от 18.00 часа, площада пред Общината от 18.30 часа и на Морското казино от 19.00 часа) ще привлече вниманието на минувачите. Танцьорите ще пресъздадат усещането на ВОДА на улицата, съобщиха организаторите. Пространството на фестивала е необикновено – изпразнения от вода плувен басейн на Младежкия културен център, който за три вечери се превръща в сцена на български и чуждестранни артисти. Затова водата излиза на улицата.

Организаторите обещават неочакван флашмоб, каквато е и самата идея на подобни акции – мигновена поява, ярко послание и атрактивна визия. Проблясък в лятното ежедневие на нашия град.

Третото издание на Фестивала за съвременни изкуства „ВОДА“ ще се проведе от 30 август до 1 септември 2019 в Бургас.

Фестивалът се реализира от Сдружение „Танц БГ“ и Българска фондация „Биоразнообразие“ – клон Странджа с подкрепата на Община Бургас – Програма за съфинасиране на културни проекти, Младежки културен център – Бургас, Министерството на културата, БНР-Бургас и с подкрепата на бургаската общественост, включила се в кампанията „За да има ВОДА“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!