BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Унищожиха руска мина от 1926 г. край Созопол

Унищожиха руска мина край Созопол, съобщават от ВМС.

Вчера формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от флотилия бойни и спомагателни кораби с ръководител капитан III ранг Милен Атанасов, след получен факс от Областния управител на област Бургас и положителна резолюция на Началника на отбраната, извърши преход до Созопол за разузнаване, извличане и унищожаване на открит предмет с крушовидна форма, наподобяващ морска мина.

След извършване на опознавателни дейности, специалистите класифицираха откритият обект като стара руска мина, образец 1926 г., която е силно корозирала и неподлежаща на извличане и транспортиране.

Мината е унищожена на място с отцепване на района и стриктно спазване на мерките на безопасност, съгласно нормативните документи.

ОТ ОДМВР-Бургас уточняват, че вчера около 9.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 40-годишен мъж от града, че предния ден, докато се гмуркал  в морето между к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище, на дълбочина от около три метра забелязал дънната мина.

 

 

Материалът Унищожиха руска мина от 1926 г. край Созопол е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!