BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Читатели на „Черноморски фар“ дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас

Нова носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас от благотворителната кампания за 100-годишнината на вестник „Черноморски фар“

Вестникът посвети юбилея си на каузата да събере средства за ново оборудване за отделението, което посреща над 35 000 пациенти годишно. Най-спешните нужди бяха нова носилка-легло за транспортиране на пациенти и манипулационна маса. Събраната сума от 2205 лв. бе достатъчна и за двете, включително и за още 19 нови инструмента – ножици, хирургични пинсети, терие.

Носилката може да се използва и за легло, с възможност да се повдига гърбът. Тя е и с регулируема височина, което изключително ще улесни персонала при преместването на пациенти от линейките. Снабдена е със стойка за системи. Манипулационните маси също не достигат, особено след отделянето на т.нар. ковид изолационна.

Днес дарението пристигна в Спешно отделение и бе прието от завеждащия д-р Здравка Инджова, в присъствието на главния редактор на вестник „Черноморски фар“ Силвия Шатърова. „Черноморски фар“ е събитие в историческия и културния живот на града ни, като кореняк бургазлийка се чувствам свързана с вестника, а сега се отнасям към него още по-емоционално. От името на колегите и пациентите благодаря на всички дарители!“, сподели тя.

 

 

 

 

 

Материалът Читатели на „Черноморски фар“ дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!