BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Филип Киркоров посети БНТ и подкрепи българската песен за Евровизия 2021

Един разкошен повод пак да се видим с краля на руската естрада Филип Киркоров в България е „Евровизия 2021“. Днес той ще представи песента на молдовската певица Наталия Гордиенко. Песента се казва „Сахар“ и е написана от него. Това обяви Филип Киркоров, който се срещна с Генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и използва случая да предаде поздрави на нашия представител на Евровизия певицата Виктория.

Ето какво сподели пред камерата на БНТ:

„Скъпа България, много се радвам пак да се видим. Поне за малко, но съм щастлив пак да стъпя на родната си земя. И съм щастлив, че съм тук по един много красив повод – това е един музикален празник за цяла Европа, който изпуснахме миналата година. Това е Евровизия. Аз днес съм неслучайно тук, ще представя песента на молдовската певица Наталия Гордиенко, автор на която се явявам аз. Песента се казва „Сахар“,“Захар“, а захар за мен е едно нещо сладко, а сладкото, кое е най-сладкото при нас – това е нашата Родина, нашите близки, любовта и искам да използвам случая да предам поздрави на потресаващата млада певица Виктория, която ще представя тази година България на Евровизия в конкурса в Ротередам. Този конкурс няма граници, песента няма граници, ние всички се обединяваме от една идея – в този луд свят да забравим поне за една вечер за недоразуменията, за политиката, да се обединим в една голяма държава на име „Песен и любов“.

И затова днес съм тук като гост на БНТ, беше ми приятно да срещна своите колеги и в този музей, който тук видях в Българската национална телевизия, искам да подаря специален подарък от моето юбилейно шоу в Русия, което направих в Кремъл, шоуто на Франко Дергоне.

Това е специално издание с всички песни от това шоу, то беше много красиво. С това шоу имах турне преди няколко години в цяла България и надявам се, че догодина, когато навърша своя юбилей 55 години… да, Филип Киркоров става на 55! Остаряваме бавно, неусетно почти, но душата ми винаги ще бъде млада, защото съм израснал и се родих на Черно море, в слънчева Варна и ще използвам всеки момент, за да идвам тук и да къпя в любов със своите приятели.

И още веднъж – един разкошен повод да се видим е моята визита тук по случай Евровизия и за представяне на нашата песен от Молдова на българския зрител. И естествено с пожелание още веднъж за голям успех на една много талантлива българска певица Виктория, на която пожелавам голям успех в Ротердам и надявам се да се видим на живо след няколко седмици в Холандия.

Дано всичко да стане както си мислим, а засега ви пожелавам само едно – здраве и най-важното искам да пожелая здраве на своите леля и чичо, които са от Варна, леля Маре и чичо Хари, които гледат сега тази програма и се вълнуват много, защото можаха да дойдат да се видим в София, защото ситуацията е такава, че дори не можем да се видим един друг поради тази история с коронавируса, но надявам се всичко ще бъде добре и скоро ще се видим на Черно море, което обожавам, обожавам българската музика, своите приятели и всичко свързано с най-важното в живота – любовта.

С една голяма любов, с едно голяма сърце от Русия към България, от Молдова към България, от Гърция към България и обратно. Това е. Да сте живи и здрави! Филип Киркоров е с вас!“

Представители на четири държави са в България, за да заснемат своите предварителни изпълнения за Евровизия. Тези записи максимално наподобяват изпълнението на живо в Ротердам и гарантират провеждането на конкурса в условията на пандемия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!