BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Френски милиардер загина в катастрофа

Той беше и депутат от консервативната партия „Републиканците“ от 2002 г.

Консервативният политик и милиардер Оливие Дасо загина в катастрофа с хеликоптер. Това съобщи в Twitter френският президент Еманюел Макрон, предаде Ройтерс.

Шестдесет и девет годишният Дасо е най-големият син на френския индустриалец Серж Дасо, чиято компания произвежда изтребителите „Рафал“ и е собственик на вестник „Фигаро“.

„Оливие Дасо обичаше Франция. Индустриален лидер, депутат, представител на местната власт, командир от запаса във военновъздушните сили: през своя живот той никога не е спирал да служи на нашата страна, да отдава значение на нейните преимущества. Мислите ми са с неговото семейство и любими хора“, каза Макрон.

Частният хеликоптер е катастрофирал в неделя следобед в Нормандия, където той има вила, съобщи полицейски източник.

Депутат от консервативната партия „Републиканците“ от 2002 г., Дасо е подреждан от „Форбс“ на 361 място в класацията на най-богатите хора в света заедно с двамата му братя и сестра му. Той се оттегли от борда на директорите на компанията „Дасо“, за да избегне конфликт на интереси, пише БТА.

Източник: Днес.бг

Снимка: novini247.com

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!