BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Честит рожден ден на любимата бургаска певица Тони Димитрова

Днес празнува една от най-обичаните български певици, която има и един от най-уникалните и разпознаваеми гласове – Тони Димитрова става на 54! 

Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в гр. Бургас, но едва през 1977 година заживява там. Преди това израства в с. Звездец (родното място на баща ѝ), след това в Сливен. Баща ѝ е военен, майка ѝ — учителка; има и брат, който е с 4 години по-възрастен от нея.

Завършва гимназия в гр. Бургас и след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. След няколко години работа като машинописка, се отказва от тази работа и започва да се занимава сериозно с музика.

След като изоставя работата си като машинописка през 1990 г., Тони започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група „Тоника“. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

Тони е една от певиците с най–много участия на българската музикална сцена. Изявите на Димитрова обаче не се ограничават до България. Тя има участия на три континента.

Честит рожден ден, Тони!!!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!