BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефката на РИОСВ Бургас каза защо е назначена без конкурс

„Наистина не съм временно изпълняваща длъжността, а съм назначена за директор на РИОСВ, но до провеждането на конкурс за титуляр.“ Това обясни Детелина Иванова, която от 14 август оглавява екоинспекцията в Бургас.

По-рано днес тя се срещна с председателя на „Изправи Се БГ“ Мая Манолова и общинския съветник от „Движение България на гражданите“ Живко Табаков. Още преди месец от ДБГ в Бургас отправиха официално питане до министъра на околната среда и водите, за да разберат, защо новият директор на РИОСВ в града е назначен без конкурс, каквото е законовото изискване за тази длъжност.

До този момент от ведомството на Емил Димитров обаче няма отговор, обясни Табаков. Заедно с Мая Манолова днес той направи опит за среща и с ръководството на Кроношпан.

Манолова обясни, че има много сигнали от бургазлии, които сочат предприятието като един от основните замърсители на въздуха в Бургас. Другото голямо предприятие, за което  жителите на града се оплакват, е Лукойл.

Детелина Иванова отговори, че станциите на екоинспекцията не отчитат превишаване на нормите за замърсяване на въздуха. Уточни обаче, че данните са среднодневни, защото това е изискването на закона. От ДБГ и „Изправи Се БГ“ сигнализираха също така, че различните измервателни станции в града показават различни данни за качеството на въздуха.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!