BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АМ „Тракия“ готова следващата седмица

В рамките на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“ и движението по отсечката ще бъде възстановено, обяви министър-председателят Бойко Борисов. Това съобщават от правителствения прессцентър. Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков премиерът направи оглед на финалните дейности по 6-километровия участък от магистралата, част от общо 16,5 км от АМ „Тракия“, които се обновяват в момента. „След 3-4 дни българските граждани  ще карат реално по нова магистрала“, изтъкна премиерът и посочи, че асфалтът, който се полага в участъка, може да издържа натоварване от 12,5 тона на ос.  „Мантинели, мрежи, канавки, основа, всичко е ново. Навремето го направиха така, че си оставиха ръцете“, добави министър-председателят.

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан – изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.Ремонтните дейности на 10-колометровата  отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат до 17 април.

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“. В края на декември  приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел  „Стара Загора“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!