BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арести след протест в Бристол

Полицията в английския град Бристол извърши арести при разпръсване на трета поредна демонстрация срещу Проектозакона за полицията и престъпността.

Повече от 1 000 души взеха участие в организирания мирен протест в центъра на Бристол, който е трети за по-малко от седмица. Той включваше седяща демонстрация пред полицейския участък „Брайдуел“, където в неделя вечер имаше сцени на насилие. Тогава протестиращите изпочупиха прозорците на участъка и подпалиха полицейски автомобили. Имаше ранени полицаи.

Последната демонстрация започна мирно, но с настъпването на нощта част от протестиращите започнаха да замерят кордона от полицаи с яйца и бутилки, а по-късно и с бомбички.  Полицията използва щитове да изблъска демонстрантите, дойде и конна полиция и полицаи с кучета.

От полицията на Ейвън и Съмърсет написаха в Туитър: „Протестиращите дърпат щитовете на полицаите и им светят в лицата с лазерни лъчи. Не можем да толерираме насилственото нарушаване на реда. Извършени са арести“.

Протестите са по повод на проектозакон, който дава по-големи правомощия на полицията да ограничава мирни протести. 

Източник : БНР

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!