BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас има „Силата на младите“

Разнообразни образователни програми, културни събития и нови фестивали, насочени към творческите изяви, насърчаване на уменията в социалното и професионално развитие на младежите в морския град. Това е малка част от заложената програма на най-новото НПО с фокус към младите, което бе официално представено на среща в Младежкия международен център .

Всеки, на възраст до 45 години, може да се бъде част от организацията и да сподели своите идеи и виждания.

Новата платформа за свободно изразяване на идеи цели да формира общност от ентусиазирани хора, на различна възраст, с различно образование и вероизповедание.

Сред водещите инициативите са организиране на форуми за млади предприемачи, кампании със здравна и еко насоченост, както и Студентски фестивал, който ще презентира образованието в Бургас. Това споделиха учредителите Николай Бойчев, Михаела Бошева и Артьом Анатолиевич.

На срещата бе представен екипът от  образовани, енергични и усмихнати млади хора, които вече имат опит при организирането на събития.

„Ще променяме и вдъхновяваме, ще инвестираме в учебните програми, стажантските практики и стипедиите, съвременните технологии. Ще създаваме общество, което се основава на взаимопомощ. За нас това е изключително важно, защото сме на мнение, че колкото сме повече и сме задружни около една идея, и работим за нея, то тя ще стане реалност. Всеки с всеки е равен, всеки си дава енергията и идеите“, каза Михаела Бошева, която е един от учредителите.

„Много важна част е личностното развитие на хората. Планираме всеки месец нашата организация да прави събирания, на които да обсъждаме всичко, което трябва да знаем за нуждите на младите хора. Искаме да създадем една мрежа от хора, която и да е за подкрепа и взаимопомощ“,допълни  Артьом Анатолиевич, който е известен инфлуенсър.

На представянето присъстваха и зам.-кметът по култура Диана Саватева и председателят на комисията по култура към Общинския съвет Веселин Пренеров, които заявиха готовност за подкрепа.

„Силата на младите“ е общност, която вярва в огромния потенциал, който младежта носи и ще насочва енергията си към конкретни социални, образователни и икономически идеи и предизвикателства“, добавиха още учредителите.

За повече информация:

https://www.silatanamladite.bg/

Ф:https://www.facebook.com/silatanamladite

The post Бургас има „Силата на младите“ first appeared on Burgasnews.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!