BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важна новина за България от Australian Open: Ще ставаме рано в неделя за мача на Григор Димитров

Организаторите на Australian Open обявиха програмата за първия ден от 1/8-финалите на турнира в Мелбърн. Новината вълнува цяла България, тъй като разбрахме кога ще се проведе мача между Григор Димитров и Доминик Тийм.

Двубоят между Гришо и австриеца е трети от програмата на „Род Лейвър Арина“ и ще започне най-рано в 6:00 часа българско време. Преди това на корта ще се проведат два двубоя от програмата при жените. Първо Гарбине Мугуруса (Испания) ще играе срещу японката Наоми Осака, а след това Арина Сабаленка от Беларус ще се изправи срещу Серина Уилямс (САЩ).

Както е известно, Димитров има общо пет мача срещу Тийм, като в общия баланс води с 3:2. Последните две срещи завършиха с успех за хасковлията, който през 2019 г. на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж спечели в два сета, а през 2017 г. се наложи в три части на АТР финалите в Лондон.

Григор има победа и на австралийска територия срещу настоящия №3 в световната ранглиста. Това стана на четвъртфиналите в Бризрейн в началото на 2017 г., когато хасковлията бие в три сета. Успехите на Тийм са записани в Акапулко през 2016 г. в две части и в Мадрид през 2017 г. в три сета.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!