BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте как изглежда сертификатът за антитела

От днес хората с доказан брой антитела могат да получават сертификат, удостоверяващ това. Новото удостоверение е разработено от „Информационно обслужване“, съобщиха от там. Подобен документ ще се издава на хората, които са си тествали антителата в лаборатория след 11 ноември, а резултатът им е със стойност над 150 BAU/ml. Удостоверенията ще могат да се изтеглят от интернет портала на националната здравно-осигурителна система.

Трябва да се въведат ЕГН, номер на лична карта и Национален референтен номер (НРН) на резултата от изследването. НРН може да бъде получено от лабораторията, направила изследването. На място може да бъде взето и самото удостоверение. Документът е валиден 90 дни от датата на направеното изследване и важи само на територията на България. С него няма възможност да се пътува зад граница.

Генерираното удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-Cov2, доказано чрез лабораторен тест е с различен формат от европейския модел на зелен сертификат. В документа се съдържат всички задължителни атрибути – QR код, номер на удостоверението, лични данни на лицето, начална и крайна дата на валидност, лабораторен резултат от изследването на антителата и номер на лабораторията или лечебното заведение, където е взета пробата.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!