BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възрастна бургазлийка даде над 10 хиляди на измамици

69-годишна бургазлийка е загубила 10 480лв, след като станала жертва на ало-изманици.

На 04.11.2020г. около 15:00ч. жената получила обаждане от мъж, представил се като прокурор Лазаров. Той обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция с цел залавяне на телефонни измамници. Жената трябва да съдейства, като предостави сума, с която измамниците да бъдат примамени. Тя успява да събере сумата от 10 480лв, поставя я в найлонова торбичка и я поставя под пейка срещу магазин „Била“ в ж.к Меден рудник. По-късно тя разбира, че е излъгана, и сигнализира в полицията.

В резултат на бързата намеса от страна на служителите от отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР – Бургас и Четвърто районно управление – Бургас измамникът е установен и заловен. Той е 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж. Домът му е бил претърсен и е открита почти половината от откраднатата сума. Задържан е за 24 часа. Работата по случай продължава.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!