BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители от „Славейков“ притеснени от изрязване на многогодишни дървета

Жители от ж.к. „Славейков“ са притеснени от изрязването на многогодишни дървета от страна на общината в предблоковите пространства

Затова са подали сигнал до общинските съветници Владимир Павлов и Диян Георгиев. Жалбата е от етажната собственост на бл. 27.

Хората заявяват, че са изрязани дървета „с видимо здрави стволове и корони, без следи от повърхностни наранявания, заболявания и обоснована нужда от това“. След нарязването им се вижда, че и сърцевината им е здрава.

Сърцевината на дърветата е здрава
Сърцевината на дърветата е здрава

Съветниците са установили и други подобни случаи в комплекса

Заявявайки, че за дърветата основно се грижат живеещите във входовете, някои от които специалисти в тази област, те отправят въпроси към администрацията:

Как се взема решение за отстраняване на дървета от общината в предблоковите пространства;
Прави ли се обследване и изготвят ли се доклади за отстраняване на дърветата и ако има такива, какво показват те за тези пред бл. 27, входове Г и Д и пред бл. 12.

Обръща се внимание на инфраструктурните ремонти в града и по-конкретно по бул. „Демокрация“, за който също се отправя питане дали е планирано възстановяване на растителността в района.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Материалът Жители от „Славейков“ притеснени от изрязване на многогодишни дървета е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!