BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мащабен проект слага край на водната криза в три сунгурларски села

Три села в община Сунгурларе ще имат чиста питейна вода и модернизирана водоснабдителна система. Това ще е възможно с осъщестяване на проекта за реконструкция на водопроводна мрежа в селата Лозарево, Чубра и Грозден. На символичната първа копка днес присъстваха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев и Ивелина Василева, кметът д-р Георги Кенов, кметът на с.Грозден Цонко Беев и представители на общинската администрация.

„Започва един дългочакан, мащабен проект от хората в село Грозден и още две населени места. С него ще се осигури чиста питейна вода за всички жители. Поздравявам кмета на община Сунгурларе, д-р Кенов и екипа му, които са положили усилия да се стигне до изграждането на нова водопроводна мрежа. Проектът е голям и обхваща селата Грозден, Чубра и Лозарево.  Той дава възможност не само да се положи водопровода, но и да се асфалтират улиците. Когато се срещаме с хората в селата, това е нещото, което те най-много искат – да се подобри инфраструктурата. Това подкрепяме и ние от ГЕРБ. Правителството осигурява средства и в малките населени места да хората да имат по-добър живот“, сподели Ивелина Василева.

Димитър Бойчев подчерта, че проектът е пример, че не само се дават обещания, но и се изпълняват поети ангажименти. „Това е разликата на ГЕРБ в сравнение с останалите политически сили. След като се поднови ВиК инфраструктурата, ще се възстановят и улиците в населените места. Ще работим с продължаваща грижа за подрастващото поколение и здраво население. Бъдете активни и гласувайте в неделя“, коментира Димитър Бойчев.

С подкрепата на държавата предстои още един проект за с.Грозден. Ще бъде изградена  целодневна детска градина и ясла, които ще се помещават в досегашната ,,Зорница“. Проектът е одобрен за финансиране от Министерство на образованието и науката. Ще се създаде възможност за приемане на 18 деца в яслена група и условия за децата, навършили 4-годишна възраст в задължителното предучилищно образование.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!