BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВР: 60 от 84 млн. лв за Хемус са изнесени кеш в сакове и чували

„От близо 84 млн. за Лот 5 на АМ „Хемус“ – 60 млн. са изнесени кеш в сакове и чували“. Това обяви на брифинг Атанас Илков от ГДНП.

„Превежданите авансово суми за строителството на АМ „Хемус” са се движили между различни фирми. За месец и половина в хода на разследването са разпитани близо 200 души, а екипът проверяващи беше близо 60 души“, обясни Илков.

„Установено е, че на .от 4 и 5 на АМ „Хемус“ има извършени много монтажни работи, без наличие на влязла в сила разрешение за строеж. За тези дейности фирмите са получили авансово плащане от „Автомагистрали“ ЕАД” каза директорът на ГД „Национална полиция“ Станислав Станев.

„През лятото на 2021г. в ГДБОП постъпиха няколко сигнали във връзка със строителството на АМ „Хемус”. Започнахме проверка по отношение на Лот 5.

По него проследихме пътя на аванса отпуснат от „Автомагистрали“ ЕАД за материали и механизация. Търговското дружество е спечелило с „инхаус” процедура.

Успяхме да съберем достатъчно данни за осъществени състави на няколко престъпления от НК. След акциите на нашите колеги миналата седмица, получихме сигнали, че лица, които имат отношение към престъпленията се опитват да унищожат материали по производството. Проведохме акция, при която задържахме 14 лица”, заяви директорът на ГДБОП Калин Стоянов.

Източник: Нова телевизия

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!