BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Птиче мляко“: рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Картофите са зеленчук, който добавяме към почти всички ястия. Най-простото ястие, което можем да направим от него, е просто да ги сварим и сервираме като гарнитура.

Остатъците от само сварени картофи могат да се използват за приготвяне на други ястия – има огромно разнообразие от тях за всеки вкус !!!

И днес, аз готвя невероятно вкусни и много сочни котлети от варени картофи, пълнени с варени яйца и сирене.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Опитайте – сигурна съм, че котлетите ще ви харесат.

Съставки за готвене:

Варени картофи – 600гр

Яйца – 3 бр. + 1 жълтък

Твърдо сирене – 100гр

Масло – 80гр

Сол на вкус

Магданоз и копър – малък куп

Брашно – 3 супени лъжици + за оформяне на котлети

Растително масло за пържене на котлетите

Да започнем да готвим …

Вече писах, че готвя тези котлети от останалите варени картофи от вечерята ми. Разбира се, можете просто да сварите картофите точно преди готвене. Слагаме и 3 яйца. Сложете един жълтък в картофите, малко сол (ако не е бил осолен по време на готвене) и го смелете в картофено пюре.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Изсипете брашното – 3 пълни лъжици, разбъркайте. Картофеното тесто ще се окаже леко лепкаво, но нека това не ви притеснява – когато се образуват котлетите, добавете малко брашно и всичко ще се оправи.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Картофеното „тесто“ е готово, засега го оставете настрана и започнете да приготвяте пълнежа. Нарежете на ситно сварените яйца или ги настържете, добавете настърган кашкавал, нарязани пресни билки, масло, добавете малко сол, можете да добавите малко черен пипер.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

И всичко разбъркайте добре. Плънката е готова!

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Започваме да правим котлети. Поръсете работната повърхност на масата с брашно, след това вземете картофеното „тесто“, разделете го на равни части (8-10), закръглете го, сложете го на масата, изравнете го. И поставете малко пълнеж в центъра на всяка топка.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Събираме краищата, овалваме ги в брашно и придаваме сферична форма.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

След това го поставете на масата и внимателно го изравнете с ръка.

Когато останат варени картофи, аз готвя „Птиче мляко“: моята рецепта за най-вкусните и сочни картофени котлети

Изсипете малко растително масло в тигана, загрейте го. След това сложете готовите котлети и пържете на умерен огън до златисто кафяво, за 3-5 минути. Сервираме готовите котлети, докато са още горещи … Много е вкусно – тънка, хрупкава коричка и най-деликатният пълнеж. Гответе, вкусете, приятен апетит!

Източник: zen.yandex.ru/media/vkusnonakuhne

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!