BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нападателите на кандидат-кмета в Созопол взели по 1500 лева. Поръчката дошла от софийски бизнесмен

Кандидатът за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков, който беше пребит пред дома си, е имал неуредени взаимоотношения със софийски бизнесмен. Това стана ясно по време на брифинг, даден от местната полиция и прокуратурата в Бургас. Директорът на бургаската дирекция на МВР ст. ком. Емил Павлов съобщи, че извършителите на побоя са задържани в рамките на специализирана полицейска операция, проведена на територията на София, Бургас и Созопол.

Задържани са общо петима души, сред които е и поръчителя на побоя, каза ком. Павлов.

„Той е криминално проявено лице, с бизнес интереси в Созопол. Познавали са се с пострадалото лице, като причината за нанесения побой са неуредени личностни взаимоотношения. Няма данни нападението да е извършено във връзка с предстоящите избори“, допълни директорът на полицията.

Четирима от задържаните са от София, а едно от лицата е от Бяла Слатина. разследването е установило, че за извършване на побоя преки извършители са получило по 1 500 лева. Всички са задържани за срок от 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска постоянен арест, спрямо всички задържани.

Припомняме, че кандидатът за кмет на село Зидарово Христо Бардуков беше пребит в ранните часове на 22 октомври. Той бе настанен в УМБАЛ Бургас с общи наранявания и едно счупено ребро. Пред zonaburgas.bg той разказа, че е бил нападнат от двама мъже с качулки. По думите му те го напръскали с лютив спрей и му нанесли удари по главата и тялото, след което избягали. Бардуков категорично отрече да става дума за битов инцидент.

снимка: zonaburgas.bg

„Чух стъпки зад гърба си, докато се обърна усетих страшна болка в очите от спрей. И от там удари с палка. Повалиха ме на земята. Спаси ме това, че говорех по телефона и започнах да крещя – нападат ме, нападат ме! Тогава се усетиха и избягаха. Понеже 2019 година бях едно от основните лица, които се бореха за промяната в Созопол, явно тогава ме подцениха  и сега решиха в последната седмица да се опитат да ме спрат. Не им прави чест“ разказа пред репортер на zonaburgas.bg Христо Бардуков.

The post Нападателите на кандидат-кмета в Созопол взели по 1500 лева. Поръчката дошла от софийски бизнесмен appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!