BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спорът за улицата до летните сараи влиза в съда

Спорът за собствеността на улицата, която води до  т.нар. летни сараи на Доган в Отманли, влиза в съда. Фирмите „Хермес Солар“ и „Стрейтлайн“ обжалват решението на Общинския съвет, с което през юли местният парламент отмени друго свое решение от април.

Тогава беше приета докладна, с която беше променена собствеността на няколко улици в парк Росенец и от общински те станаха частни. Замяната е свързана с голям проект на Община Бургас за изграждането на пречиствателна станция в Ченгене скеле.

Една от улиците, които трябва да премине в частни ръце обаче води до бившето яхтено пристанище в Отманли. От години този терен е недостъпен, бариера ограничаваше достъпа, включително и до морския бряг, който е изключителна държавна собственост.

Там се издига огромна сграда, придружена от още няколко постройки. Мястото придоби публичност като „летните сараи на Доган“. Делото по жалбата на двете фирми, които се свързват с почетния председател на ДПС е насрочено за ноември.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!