BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С петгодишна отлежала ракия черпи днес легендарният бургаски капитан Христо Мушков

Чувствам се добре, сподели с усмивка рожденикът

Близки и приятели обсипаха днес по обед с куп подаръци и цветя един от най-обичаните бургаски капитани. Поводът, в който се включи и екипът на Грамофона нюз, е 80-годишният юбилей на плавалият дълги години по цял свят Христо Мушков.

Той чества празника си в чудесно здраве на скромно обедно парти. Кап. Мушков е известен сред обществеността с невероятната история за похитения бургаски кораб „Алфа БГ”, отвлечен от пирати през 1997 година.

Това е най-интересната морска история, която ще помни дълги години, призна пред екипа ни рожденикът.

„Чувствам се добре. Избраха ме за почетен председател на Съюза на моряците и издавам длъжността на инж. Петко Василев, който ще поеме Клуба на моряка в Бургас. Аз се оттеглям, но ще помагам винаги”, каза с широка усмивка кап. Мушков. Той почерпи гостите си с петгодишна отлежала гроздова ракия от негов ученик.

Рожденикът получи огромна картина от директора на бургаското пристанище Диян Димов. Гост на Мушков бе и зам.-кметът по финанси в община Бургас Красимир Стойчев. Десетки от най-близките приятели на капитана седнаха на една маса с него, а шегите започнаха още навлизане.

Екипът на Грамофона нюз пожелава на кап. Христо Мушков крепко здраве и дълголетие!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!