BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложба в Съдебна палата – Бургас разкрива съдебни инициативи

Изложба от 46 фотографии е подредена във фоайето на втория етаж на Окръжен съд – Бургас. Фотосите са своеобразен разказ за проведените инициативи, образователни кампании и дни на отворени врати, съвместно реализирани от бургаските Окръжен и Районен съд. Експозицията инициирана от предишния административен ръководител на Окръжен съд – Бургас и член на ВСС, съдия Боряна Димитрова, е доразвита и обогатена от настоящия председател на съдебната институция, съдия Росица Темелкова.

 „В работата си, ние от Окръжен съд – Бургас, винаги се стремим към прозрачност и осъществяване на диалог с младите хора. Наблюдавам процеса като тенденция и в районните съдилища от бургаски регион“, коментира съдия Темелкова. „В тази изложба сме се постарали да включим и представим организирани срещи и проведени инициативи, реализирани съвместно от двете съдебни институции. Магистратите усърдно изнасят открити уроци по Образователната програма, с цел информираност на младите хора. Регулярно отваряме вратите си за посещения на ученици в съдебни заседания. Нашето желание е да представим всичко това публично. Да направим тази паралелна инициативност на съда, достъпна за обществеността“,сподели още председателят на Окръжен съд – Бургас.

 Изложбата документира проведена през 2016 г. образователна викторина, в която познания по съдебни теми показват отборно ученици от 5 бургаски училища. Представени са осъществени студентски практики, посещения на млади хора в открити съдебни заседания. Част от фотографиите разкриват отличаването на даровити ученици и студенти, участвали в конкурси за есе на теми „Съдебната власт – доверие в закона“, „Моето право е моята отговорност“ и „Етичните проблеми на правната професия“. Правят впечатление постерите с малки лазарки от ДГ „Детелина“, които за поредна година пресъздават ритуала „лазаруване“ в Съдебна палата – Бургас. В изложбата са включени и фотоси от организирания Симулативен съдебен процес от Окръжен съд и Районен съд – Бургас, в който в ролите на съдийски състав, прокурор, адвокати бяха 14 бургаски журналисти от 9 регионални медии.

Материалът Изложба в Съдебна палата – Бургас разкрива съдебни инициативи е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!