BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция по скубане на трева се проведе на плажа в парк „Росенец“

Акция по скубане на трева се проведе на плажа пред така наречените летни сараи на Ахмед Доган в прак Росенец . Според организаторите на събитието от ОЗБГ от седмица някой е залесил малката ивица с райграс. Според тях със затревяването на пясъка се цели да се докаже, че плажът всъщност не е плаж, а земеделска земя.

Занесохме тревата за анализ. Според специалистите това не е естествения хабитат на тази растителност. За нас тя е изкуствено засадена, за да се докаже, това не е плаж, а земеделска земя и достъпът на граждани пак да бъде забранен„, заяви Бисер Русимов от ОЗБГ.

След протестите през лятото беше стартирана процедура в Министерството на туризма за нанасяне на плажа в специализираните кадастрални карти. 

Срещу тази заповед, която е издадена от Агенцията по кадастър в законноустановения срок, е подадена жалба от фирмата „Стрейтлайн”, приближена до Ахмед Доган, срещу вписването на плажа пред летните сараи като такъв.

 Сред мотивите в тази жалба е написано, че този плаж не е плаж, а  “ естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”.

„Всичко  е целенасочено с цел да може тази филма до Доган да обжалва в съда“, обясни Русимов.

Припомняме, че видеокадри от 2016 г. ясно показват, че край Росенец има пясъчна ивица, макар към днешна дата плажът там да е засипан с камъни.

Участиците в протеста заявявиха, че първо ще почистят плевелите от плажа, а след това и от Родината”, като визираха управлението на държавата.

The post Акция по скубане на трева се проведе на плажа в парк „Росенец“ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!