BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Броят на болните от респираторни инфекции се увеличава, не започвайте самолечение,апелират лекари

С настъпването на есенно-зимния сезон броят на болните от респираторни заболявания нараства, каза д-р Гергана Николова пред nova.bg

Само за вчерашния ден в нейния кабинет са открити 6 пневмонии, от които 4 деца. 

Според нея обезпокоителното е, че много често пациентите решават, че могат да се лекуват сами. Много неприятно е, че българинът преценява и мисли, че може да се лекува сам. Освен това може да си купи всеки един антибиотик от аптека без рецепта.

Удачен е периодът през октомври, ноември и до средата на декември да се направи ваксина срещу гриповете. Тогава, когато епидемията чука на вратата вече няма никакъв смисъл от нея, посочи медикът. Според нея трябва да има профилактика и превенция на ваксините. Поставянето и провеждането на ваксините, борбата с епидемиите и заболяванията са част от националната сигурност, обобщи д-р Николова.

Дали ще променим начина на живот, хранене и противогрипна ваксина са неща, които са много комплексни. Посъветвайте се с вашите лични лекари за най-доброто, но е хубаво, когато има пряк контакт с много хора в работата си, да бъде поставена ваксината си, защото от рискът от заболяване е по-голям, предупреди д-р Николова.

Материалът Броят на болните от респираторни инфекции се увеличава, не започвайте самолечение,апелират лекари е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!