BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас е домакин на третата конференция Smartourism.bg

На 17 и 18 октомври 2019 в Експоцентър „Флора“ – Бургас, ХВХ Консултинг, в партньорство с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Националния борд по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Катедра „География на Туризма“ и Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Архитектурния факултет и Строителния факултет на Университета по архитектура строителство и геодезия, Граждански институт и ProActivePersonnel организират ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ SMARTOURISM.BG.

КОНФЕРЕНЦИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПОД ПАТРОНАЖА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА И В ПАРТНЬОРСТВО С ОБЩИНА БУРГАС.

„Отчитайки спецификата, креативността и значимостта на проекта, той би допринесъл за развитието на Интелигентния туризъм в България“, изрази своята подкрепа министър Николина Ангелкова.

Конференцията е част от изследователски проект SMARTOURISM.BG, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред управлението нзнанието в туризма в България.

„2019 година за българския туризъм е годината на ЕСТИ. Със стартирането на единната система за туристическа информация за пръв път в България се създава надеждна информационна среда за добро управление на туризма – на фирмено, общинско, регионално и национално ниво. Бизнесът, изследователите и иноваторите очакват много скоро ЕСТИ да се превърне в генератор на отворени данни, което ще допринесе за развитието на интелигентния туризъм в България“, сподели д-р Христо Христозов, ръководител на проекта SMARTOURISM.BG.

По време на конференцията ще бъдат представeни резултати от изследвания, дискутирани предизвикателства и добри практики в областта на интелигентното управление на човешките ресурси в туризма; иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто управление на туризма; интелигентно управление на туристическите дестинации; интелигентна сигурност в туризма.

„Достъпността на туристическите услуги и туристическите обекти, транспорта и интернет представянето на българския туристически сектор са сред предизвикателствата в развитието на интелигентния туризъм в България“, смята Диана Христозова, директор „Услуги по управление на информацията“.

Участие в конференцията ще вземат представители на Министерство на туризма, Министерство на образованието и науката, община Бургас, община Созопол, общински предприятия по туризъм, центрове за професионално образование, браншови организации, професионални гимназии, частни предприятия и технологични фирми, хотелиери и ресторантьори, университети и неправителствени организации.

В рамките на конференцията за трета поредна година ще бъдат връчени ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ SMARTOURISM.BG на церемония на 17 октомври.

Ще бъдат обявени резултатите от ХАКАТОНА SMARTOURISM.BG‘2019, в който участие взимат ученици от професионални гимназии по туризъм и математически гимназии в Бургас, Варна и Пловдив на 18 октомври.

Програмата на конференцията и пълна информация за проекта може да видите на портала: www.smartourism.bg

Материалът Бургас е домакин на третата конференция Smartourism.bg е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!