BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички служители в туризма в Австрия ще се тестват за коронавирус

Настъпващият летен туристически сезон е изпитание за сериозно засегнатия от коронавируса туристически бизнес и за да привлече туристи от чужбина, Австрия се представя като особено сигурна туристическа дестинация. Сред мерките, които правителството започва от 29 май, е масовото тестване на заетите в туризма работници и служители, съобщи БТА.

Амбицията на правителството по думите на канцлера Себастиан Курц е всички туристи, които са на почивка в Австрия, да не се чувстват застрашени от зараза с коронавирус.

Разходите за тестовете на хората от туризма ще бъдат поети от държавата. Първоначално ще бъдат тествани хората в пряк контакт с туристите, след което на тест ще бъдат подложени и другите служители в туристическите предприятия. В случай на положителна проба съответното лице ще бъде поставено под домашна карантина, а компанията ще продължи дейността си. По думите на канцлера тестовете ще са „запазената марка“ на австрийския туризъм, защото почти няма държави по света с подобна практика.

Първата фаза на програмата, започваща на 29 май, предвижда тестове в пет пилотни района в провинциите Форалрберг, Тирол, Долна Австрия, Щирия и Каринтия.

Районите са избрани по географски и икономически критерии, за да се изпробва логистиката на тестването при различни рамкови условия. Постепенно броят на тестваните ще се увеличава и в началото на летния сезон от началото на юли ще достигне 65 000 седмично.

За реклама на Австрия като туристическа дестинация е отпуснат допълнителен бюджет от 40 милиона евро.

Източник: Dnevnik.bg

Снимка: YouTube

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!