BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Главният прокурор призова за по-строги мерки

+

„Дано не се окажа прав, но мерките, които се взимат в ромските гета, са закъснели“, каза главният прокурор Иван Гешев във връзка с искането за по-радикални мерки в борбата с COVID-19.

Преди час Българският лекарски съюз пусна декларация, с която настоя да се въведе вечерен час за хората в цялата страна и пълна карантина за по- възрастните. Гешев коментира, че сега е време, в което трябва да послушаме медиците си без да мислим за политиканстване.

„Сега е моментът да видим дали имаме държавници или хора, които се занимават с политиконстване. Това, което наблюдавам и се случва вече 5 дена в Народното събрание за извънредния закон, е тъжно. Продължават дребни политически игрички с идея за извличане на политически дивиденти.“

Според главния прокурор местната власт се справя по-добре от държавната във вземането на решения в извънредната ситуация.

Иван Гешев, главен прокурор на Република България: Последните дни ми се обаждат лекари от цялата страна. Голямата част от тях, да не кажа всички, са за по-радикални мерки. Това не е наше изобретение. Ние трябва да се поучим от негативния опит на Китай, на Италия, на държави, които са преди нас. В момента ние си мислим, че нас ще ни прескочи. Няма как да прескочи точно нас, а да се случи на всички в цяла Европа и в целия свят. Казах го и ще го повторя „Ако искаш мир, готви се за война“. Така че аз напълно подкрепям и призовавам политиците да се вслушат в лекарите, в експертите.

Източник: news.bnt.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!