BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Николов: 24 май е свята дата за всеки българин

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургазлии и всички хора на просветата и културата по повод 24 май.

„Уважаеми учители, ученици, просветни и културни дейци, скъпи съграждани,

Поздравявам ви по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост!

24 май е датата, която по безспорен начин обединява всички наши сънародници, независимо дали живеят в България или далече зад граница.

Денят на българската писменост ни дава самочувствие, че сме народ, дал богато културно наследство на света. Писмеността и книжнината са ни съхранили като нация в трудни времена. 
Делото на светите братя Кирил и Методи и на техните ученици е меч, който през вековете е разсичал робски окови и е проправял пътя на нашия народ към просвещението и духовното извисяване.

Именно затова трябва всички заедно с ентусиазма на нашите предци да пазим своя език, писменост и култура. Бъдещето на Бургас са младите и образовани хора. Затова ние ще продължаваме да правим инвестиции в образованието, за да създаваме най-добрата среда, в която нашите деца, учители и студенти да развиват своя талант и умения.

Тази година е по-особена и заради пандемията от COVID-19 няма да можем да отбележим този светъл празник с пъстро шествие. Това обаче няма да отнеме от неговия ореол, защото всеки българин почита 24 май дълбоко в сърцето си като нещо свято.

Благодаря на всички бургаски учители, ученици, писатели, художници, артисти, музиканти, читалищни, библиотечни и музейни дейци и журналисти за полаганите от тях всекидневни усилия. Продължавайте да давате все така своя принос Бургас да бъде културен и образователен център.

Честит празник!“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!