BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жълт код за опасно студено време в цялата страна

Последният ден от седмицата ще е студен. Сутринта и вечерта термометрите ще гонят стойности от минус 5 до минус 15 градуса, а през деня – от нула до минус 5 градуса. В сила за цялата страна е жълт код за опасно студено време.

През деня облачността ще е с разкъсвания, но и със символични превалявания от сняг в някои райони на Северна България. Вятърът – с умерени, студени пориви.

В планините ще е ледено студено с температури следобед от минус 11 до минус 16 градуса в зависимост от височината. Облачно със слаби снеговалежи в западните планински масиви.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от минус 2 градуса в северните райони до 1 градуса над нулата в южните. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд ще отслабва. Температурата на морската вода 9-10 градуса.

В понеделник слънцето ще преобладава с повече ясни часове над Южна България. Остава студено, особено във времето рано сутрин и късно вечерта. Температурите навсякъде ще са с градус – два по-ниски спрямо неделните стойности.

От вторник ще започне плавно нахлуване на по-топъл въздух от запад на изток, което ще продължи до края на седмицата. Ще задуха южняк, който ще вдигне температурите. Нов период с валежи се очертава в края на седмицата с преминаването на пореден циклон.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik

Източник: НИМХ, БТА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!