BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ковид в Бургаско: 41 новозаразени и двама починали

897 са ваксинираните срещу коронавирус в Бургаска област, сочат данните на единния информационен портал. В момента тече първият етап от ваксинационния план, в който попадат медиците, работещи на първа линия.

До дни трябва да започне и ваксинирането на социалните работници и обитателите на домове за възрастни хора, както и на учителите. До момента около 30% от педагозите в региона са заявили желание да бъдат имунизирани.

Сравнително ниският процент на желаещи се обяснява с това, че много от учителите в региона вече са преболедували от коронавирус и в момента имат антитела. 41 са новите случаи в региона през изминалото денонощие.

Най-много 27 са в община Бургас. В Поморие са регистрирани нови 6 случая, а в общините Средец и Карнобат по два. В Айтос, Руен, Приморско и Сунгурларе има по един новозаболял. В останалите общини на Бургаска област не са отчетени нови случаи на коронавирус.

Двама души са починали през вчерашния ден. Спада и броят на настанените в болница. В момента 161 са пациентите в ковид отделения, трима от тях са в реанимация.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!