BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Кралица на Бургас“ стана първа на турнир по спортни танци в Белград

Йовита Георгиева, избраната за „Кралица на Бургас“ и вице „Мис България“ за 2017 г., постигна голям успех на международния турнир по спортни танци BeoDance Open 2019 в Белград. Красавицата заедно със своя партньор от клуб „Бургас 1975“ Иван Христов са се класирали първи в категория Open Standart Rising Stars на престижното състезание, съобщиха от Общината.

Останалите две двойки от бургаския клуб, които са взели участие в надпреварата – Сергей Хрусталев и Сорина Мария Андрей, както и Александър Ходенко и Росица Атанасова, са се класирали на 4 и 12 място в Open Latina Rising Stars и World Open New Series Adult La.

До миналата година Йовита Георгиева беше състезател на другия бургаски клуб по спортни танци – „Нефтохимик 78“, където даже беше треньор на децата. От тази година бургаската хубавица обаче е преминала в редиците на градския съперник „Бургас 1975“, където вече жъне успехи с новия си партньор Иван Христов. Любопитно е, че съотборничка на Йовита сега е Теодора Мудева – избрана за „Кралица на Бургас“ на следващата година, впоследствие спечелила и националния конкурс за красота „Мис България“.

И други състезатели на КСТ „Бургас 1975“ са се представили отлично на турнири у нас и в чужбина. Сребърен медал е завоювала двойката Костадин Василев и Роберта Скудери в стандартните танци в най-оспорваната възрастова категория на престижен международен турнир в Букурещ. Очарователната и талантлива двойка Антон Кандауров и Джорджия Кънчева е заела 14-то място в International Open Standart.

Два златни медала са спечелили Марин Кючуков и Ивайла Мечева, които са направили своя дебют като двойка на Купа „Шумен“. Те са се класирали първи в категория младежи-латина и състезатели над 19 г.-латина.

Силно представяне за изключително успешната малка двойка на клуба Валерий Койчев и Ивана Кирова – те са първи в категория Деца II La и втори в ЮМВ La.

Два сребърни медала за КСТ „Бургас 1975“ са спечелили Кристиян Койчев и Летисия Пискова – в 9Е  и в Деца I La. Добро представяне са имали и Светомир Краев и Нели Кенолова на състезанието в Шумен. Те са завоювали бронзов медал във възрастова категория 9Е и са се класирали на пето място при Деца I. В „Изгряващи звезди“ блестящо са се представили Жаклин Аведисян, Симона Гаджева, Симона Халкова и Магдалена.

В началото на месеца прекрасните Васил Павлов и Таня Балтова са завоювали трето място от 85 двойки на Rising Stars на турнир в град Копер, Словения.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!