BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Николай, който бе заловен надрусан да превозва 55 кг хероин, не искал в ареста!

Николай Д, който бе заловен надрусан да превозва 55 кг херион в края на месец юни това лято, не искал в ареста.  47-годишният шофьор, чийто бус бе натъпкан с наркотика, обжалвал решението на Окръжен съд – Бургас, който му постанови мярка да неотклонение “задържане под стража“. 

Удар! Бургаската полиция залови шофьор на бус натъпкан с 55 кг хероин, ето какво го издаде (СНИМКИ)

Второинстанционният Апелативен съд в морския град обаче оставил без уважение искането му за по–лека мярка. Така Николай ще си остане в ареста, а определнеито е окончателно до старта на делото. Въззивният състав намирал, че към момента не е налице  промяна в обстоятелствата на досъдебното производство, която да налага изменение на мярката за процесуална принуда.

Съдът счита още, че продължителността на ареста – малко над три месеца, не е прекомерна в контекста на чл. 5 от Европейската конвенция за правата на човека и нормата в НПК за продължителността на мярката “задържане по стража“, съобразно предвидените наказания за престъпленията, в които е обвинен. 

Мъжът е обвинен за две престъпления – превоза на огромното количество наркотик и нетрезвото му състояние зад волана. Първото престъпление се наказва с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 00 лева до 100 000 лева, а  за второто законът е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и с глоба от 500 до 1500 лева.

 

Материалът Николай, който бе заловен надрусан да превозва 55 кг хероин, не искал в ареста! е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!