BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Николай Тишев: Бургас е готов за промяна и ще го докажем на 27 октомври

„Моделът на ГЕРБ, който бе наложен в Бургас през последните 12 години, се изчерпа. Нашата листа е съставена от изключителни професионалисти. Бургас е готов за промяна и ще го докажем на 27-ми октомври. Не обичам да давам прогнози, но съм готов да се обзаложа, че БСП ще има най-голям ръст от всички партии и коалиции, спрямо резултата от 2015 година – и за общински съветници, и за кандидат-кмет. Имаме сили да спечелим Бургас!” Това заяви кандидатът на БСП за кмет на община Бургас Николай Тишев по време на представянето на листата с кандидатите за общински съветници на левицата.

„Много хора ме питат защо влизаме в тази кампания. Правим го, защото Бургас има огромен потенциал – от една страна географски, от друга – градът е транспортен център с летище, пристанище, жп гара, магистрала. В Бургас все още живеят достатъчно на брой трудоспособни хора – над 80 % от другите областни центрове разполагат с далеч по-ограничен човешки ресурс, но се развиват по-добре. Ние имаме кадри, имаме и инфраструктура, но през последните години Бургас изостава и не може да разгърне потенциала си. За да тръгне Бургас напред, да има перспектива за младите хора, е нужна промяна в управлението – насочена към хората, решаването на техните проблеми, за да не заминават те за София или чужбина, а да остават в родния си град”, допълни кандидатът за кмет. Той посочи, че основните усилия на БСП ще бъдат насочени в подобряването на бизнес средата в Бургас, привличането на инвеститори и работодатели, които да откриват висококвалифицирани работни места с достойно заплащане.

Ето пълната листа:

  1. Николай Тишев – кандидат за кмет на община Бургас и водач на листата. Той е на 44 години. Завършил е Стопанската академия в град Свищов, специалност „Финанси и застраховане“. Бил е директор на Пристанище Бургас. През 2017 година става народен представител от Парламентарната група на „БСП за България“, член е на Комисията по транспорт и на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Семеен, с две деца.
  2.  Живко Господинов –завършил Бургаски свободен университет, специалност „Логистични информационни технологии и митническо агентиране“. Председател на ОбС на БСП Бургас.
  3. Чанко Мирчев –завършил е Икономическия университет във Варна. Управител е на Транспортна болница в Бургас. Три мандата общински съветник от БСП.
  4. Павел Маринов –завършил е Висш полицейски институт, специалност „Право“, по професия е юрист. Председател е на Управителния съвет на Института за регионални стратегии. Областен управител на Бургас /2013-2014/
  5. Христо Панайотов –завършил е Икономически университет – Варна, специалност „Публични финанси“.  Експерт в Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Член на ИБ на БСП Бургас.
  6. Йордан Георгиев –Завършил е Технически университет София, специалност „Автоматика“. Управител е на частна фирма.
  7. Георги Спасов –завършил е Технически университет София, специалност „Топлотехника“. Служител е в частна фирма. Областен председател на Младежкото обединение в БСП Бургас и член на ИБ на БСП Бургас.
  8. Стоян Коларов –завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалности „психология“ и „икономика“.
  9. Васил Иванов –завършил е Бургаски свободен университет, специалност:    „Комуникация и електронизация за възобновяеми енергийни източници“. Председател е на Младежкото обединение в БСП Бургас и член на ИБ на БСП Бургас.
  10. Мадлен Мутафян – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Право“, представител на арменската общност, един от седемте членове на църковното настоятелство в Бургас; тя е юрисконсулт в Пристанище Бургас ЕАД и председател на синдикалната структура на КНСБ в дружеството.
  11. Георги Георгиев – завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“; работи в Лукойл Нефтохим Бургас АД, председател на синдикална секция в дружеството.
  12. Анета Димова – завършила е Великотърновския университет, специалност „история“, директор на училище, управлявал най-дълго след 90-та година. Училището е ОУ “Любен Каравелов” в Бургас. Тя го ръководи 25 г.  – до месец юли 2019 г.
  13. Анна Карагьозова –завършила е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи като архитект в частна фирма. Член е на Изпълнителното бюро на БСП Бургас.
  14. Стоян Желязков –завършил е УНСС град София, специалност „Финанси“, управител е на частна фирма.
  15. Пенчо Цонков – завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, председател на фондация „Смели българи”. Той е баща на българския граничар Михаил Цонков, защитил родната граница.
  16. Паруш Парушев –завършил е Технически университет  – София, специалност „Машинен инженер – Двигател с вътрешно горене“. Ръководител е на транспортна фирма.
  17. Дафинка Главанска –завършила е Аграрен университет в град Пловдив и „Мартин Лутер“ университет в град Хале, Германия, магистър по аграрни науки. Работи като старши инспектор в Областната дирекция по безопасност на храните. Член на ИБ на БСП Бургас.
  18. Павлина Вълканова-Пунчева –завършила Бургаски свободен университет, специалност „право“, адвокат в Адвокатска колегия Бургас.
  19. Кирил Петков –завършил е Висше народно артилерийско училище в град Шумен и Военна академия „Георги Сава Раковски“ град  София, командир на Зенитно-ракетна бригада, служил е и в главен щаб на Военновъздушните сили. Общински съветник от БСП в периода 2015-2019 година.
  20. Снежана Никова –  завършила е в средно училище „Георги Сава Раковски“. Председател на сдружение „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България”.
  21. Мирослава Милушева –завършила Пловдивски университет, специалност „Бизнес администрация“, работи в Общински съвет на БСП Бургас.
  22. Евгения Карайчева –завършила е Институт по туризъм „Алеко Константинов“ град Бургас , специалност „Икономика и управление в ресторантьорството“. Работи във ваканционно селище Дюни, град Созопол – отговорник на ресторант. Член е на Контролната комисия в БСП – Бургас.
  23. Димо Костов – завършил е Икономически университет Варна, специалност „Търговия“, Той е бивш национал по баскетбол; в периода 2011-2015 г. е ръководител на БК „Черноморец Бургас”, в момента треньор по баскетбол.
  24. Леонида Костова –завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „Технология на нефта и газа“. Била е главен еколог на Промет стил.
  25. Стоян Стоянов –завършил в Великотърновски университет, специалност „Българска филология“. Директор е на Основно училище „Васил Левски“ в село Тънково, общ. Несебър
  26. Пепа Петкова – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Здравен мениджмънт“, областен координатор на ПП „Български социалдемократи”.
  27. Кирил Узунов –завършил е Аграрен университет Пловдив, специалност „ аграрно инженерство“, служител е в частна фирма.
  28. Петър Папизов –завършил е Висше народно военно строително училище “Ген. Благой Иванов” град София. Главен инженер е в строителна фирма. Председател на клуб „Александър Стамболийски – строителни войски“ към общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва град Бургас.
  29. Георги Стоянов –завършил е Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите в град Пловдив, специалност „Стопанско управление“. Занимава се с частен бизнес.
  30. Васил Вълков – завършил е Електротехникума в Бургас. Той е треньор по бойни изкуства, председател на спортен клуб „Интер – Бургас”. 13 пъти избиран в първите 10 за най-добър треньор на година в община Бургас.
  31. Александър Ченгелиев –завършил е Технически университет във Варна, специалност „Корабоводене“. Работи като помощник капитан в частна фирма.
  32. Тодор Недялков – завършил е Търговската гимназия в Бургас, специалност „предприемачество и мениджмънт“. Работи като мениджър на екип в частна фирма.
  33. Динко Караиванов –завършил е Технически университет Варна, специалност „Експлоатация на флота и пристанищата“. Началник- смяна е в Порт България Уест.
  34. Йордан Петков –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Национална сигурност“. Работи като консултант на недвижими имоти.
  35. Станчо Павлов – завършил е Пловдивски университет, специалност „математика“, областен секретар е на Партия на българските комунисти.
  36. Георги Драгнев –завършил е УНСС град София, специалност „Стопанско управление“. Служител е във „Фрапорт“ – Бургас.
  37. Матьо Трендафилов – завършил е Военна академия „Георги Сава Раковски“, представител на ПП „Нова зора”.
  38. Петя Илиева – завършила е Loughborough University, специалност „маркетинг и мениджмънт“, работи като администратор в частна фирма.
  39. Димитър Стефанов –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Връзки с обществеността“. Работи в частна фирма.
  40. Диана Лизгарчева – завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, специалност „Международен туризъм“, работи в туристическия сектор, представител на кв. „Лозово”.
  41. Сава Андреев –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Финанси“. Работи като регионален мениджър за Източна България в Служба по трудова медицина.
  42. Евгени Чавдаров –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Социални дейности“. Работи като тийм лидер във фармацевтична компания.
  43. Стойчо Кавалджиев –завършил е Професионалната гимназия по транспорт, . управител е на частна фирма.
  44. Жечо Карапчански  – завършил е Икономически университет Варна, специалност „Стопанска логистика“, управител на частна фирма, представител на кв. „Банево” и  кв.„Ветрен”.
  45. Радостина Бонева –завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „Екология“.
  46. Димитър Камбуров –завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „финансов мениджмънт“. Собственик е на туристическа агенция.
  47. Пепа Радионова – завършила е Икономически университет – Варна,  специалист е по информационни технологии, представител на село Брястовец.
  48. Владимир Димитров –завършил е Технически университет във Варна, специалност „Електротехника“. Работи като ел.монтьор-проектант в „Електроразпределение Юг“, EVN.
  49. Пламен Божков  – завършил е Средно професионално техническо училище по машиностроене в Бургас,  дистрибутор във фирма за хляб и сладкарски изделия „Сладкар 2000” ООД.
  50. Зорница Петрова – занимава се със собствен бизнес, представител на кв. “Черно море”
  51. Таня Иванова – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Международни икономически отношения“. Управител е на частна фирма.

The post Николай Тишев: Бургас е готов за промяна и ще го докажем на 27 октомври appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!