BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова безплатна IT академия в Бургас търси 100 ентусиасти за света на програмирането

Нова IT академия започва прием на курсисти в Бургас. Стартиращото ускорено обучение ще въведе 100 ентусиасти в света на програмирането.

Записването в него не изисква предишни познания или опит, а успешно преминалите подготвителния курс ще имат възможност да продължат в практически насочена част, където чрез симулация на реална работна среда ще усетят динамиката на професията програмист.

Обучението е с обща продължителност от 6 месеца и е напълно безплатно. Всички, които желаят да се запишат могат да го сторят до 20 октомври 2019г.  

“Целта на нашата академия е да създаде мост между теоретичното обучение и професионалната реализация. За да го постигнем, ние ще помогнем на нашите курсисти да влязат в ролята на софтуерни специалисти чрез пресъздаване на максимално реалистична работна обстановка. С това начинание се надяваме да привлечем и задържим млади професионалисти, които да се развиват в България“, заяви директорът на учебното заведение Христо Тодоров.

Академията е инициирана от българската IT компания Скейл Фокус и си поставя амбициозната цел да обучи 10,000 специалисти напълно безплатно до края на 2023 година. Най-добрите сред завършилите ще имат възможността да започнат работа в Бургас се присъединят към водещите технологични компании в страната, с които ScaleFocus си партнира веднага след дипломирането си. Минималното стартово възнаграждение е в размер на 1500лв. 

Първият клон на академията отваря врати в Бургас през есента на 2019 г. с пълната подкрепа на Община Бургас. Академията ще работи активно с местните училища и университети за подсилването на IT общностите по локации.

Повече информация може да намерите на сайта на академията – https://scalefocus.academy

Материалът Нова безплатна IT академия в Бургас търси 100 ентусиасти за света на програмирането е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!