BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отварят поетапно яслите и детските градини

От днес до 1 юни – поетапно отварят детските градини и яслите в цялата страна при спазване на сериозни противоепидемични мерки.

На входа ще се измерва температурата на всяко дете, а родителите ще попълват декларация, че са запознати с мерките и сами са пожелали детето им да ходи на градина. Групите ще бъдат малки – от по 10-11 деца, в големите градове – до 18.

Директорите ще организират дезинфекцията на помощенията и детските площадки и осигуряването на дистанция между различните групи.

Повече занимания навън и недопускане на родителите в помещенията също са сред мерките за безопасност. Предвижда се и тестване на персонала на градините.

Към този момент 38% от родителите са изразили готовност да пуснат децата си на градина. От образователното министерство обаче ги съветват при възможност да ги оставят в къщи.news.bnt.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!