BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От полунощ: Въвежда се забрана за напускане на градовете без основателна причина

Със заповед на здравния министър се забраняват посещенията на всякакви места на открито. МВР ще създаде контролно-пропускателни пунктове на входа и изхода на градовете и ще се пропускат само неотложни случаи. Това ще се удостоверява със служеблна бележка“, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Забранява се посещението на магазини и аптеки на лицата до 60 година сутрин от 8.30 до 10.301 за да могат по-възрастните да пазаруват на спокойствие. Забраната влиза в сила тази нощ от нула часа.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов препоръча всички, които работят извън населените места, в които живеят да се снабдят с бележки от работодателите си, за да бъдат пропускани от МВР патрулите.

Мерките ще се прилагат няколко дни и след това при анализ евентуално, ще бъдат въведени нови, още по-строги мерки, при които ще се излиза само с декларация за необходимостта от това.

„От 129 нови проби има 17 положителни за коронавирус инфекция, съобщи председателят на Оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

„4 от тях са на контактни лица и са от Добрич, с което вече стават 10 областните центрове, в които има коронавирус. Останалите положителни проби са от София“, каза още той. Новозаразените са в добро състояние, не се изисква приемането им в болница.

„В тежко състояние, към критично тежко, е болният, който е интебиран в „Пирогов“. „Пациентът-беглец“ с потвърдена положителна проба“, съобщи още проф. Мутафчийски визирайки пациент, който избяга и по-късно беше открит пиян.

„След две поредни отрицателни проби утре ще бъде изписан първият излекуван пациент“, стана ясно още на брифинга. Проф. Мутафчийски съобщи, че Кирил Домусчиев е направил голямо дарение за болниците и му благодари за това.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!